شوربة كريمة البروكولي باللحم المفروم

البروكولي من افضل انواع الخضروات اللى ليها استعمالات كتيرة ومؤخرا بدأت تتوفر في المحلات مجمدة ودي ممتازة للشوربات. عايزين شوربة جديدة وصحية؟ يلا نغلي شوية بروكولي مع حبة خضار ونعمل شربة هايلة وعلى فكرة الشوربة دي ممتازة لوجبة خفيفة قبل العشا.

Broccoli-Cream-Soup-with-Minced-Beef-Arabic

اللحم المفروم بقا اختيارى. انا كان عندي حبة عصاج فايض قمت حطيته لكن لو عوزنها خضار بس ممكن استبدال العصاج بكبشة شعرية او لسان عصفور. 


 ولو عوزنها صيامي نبشر جزرة او نرمي كبشة شرايط كرنب.

. جربوا ويارب تعجبكوا. بينا عل المطبخ :)

مدة التحضير: 10 دقائق مدة الطهي: 40 دقيقة
العدد: 4 أطباق

المكونات:

-        بصلة صغيرة مفرومة
-        4 فصوص ثوم مهروس و تقسم الكمية إلى قسمين متساويين
-        كوب ونصف (150جم) لحم مفروم
-        نصف كوب شرائح بصل أخضر
-        حبة بطاطس متوسطة ومقطعة إلى مكعبات
-        2 كوب شجيرات بروكولي او 200جم, فريش او مجمد وفي حالة استعمال المجمد يتم إخراجه من الفريزر قبل الطهي ب15 دقيقة.
-        مكعب مرقة خضروات (اختياري)
-        1 ورقة لورا (ورقة غار) (اختياري)
-        كبشة بقدونس مقطع (اختياري)
-        ملح وفلفل
-        زيت زيتون للزينة
طريقة التحضير:

-        يشوح البصل مع نصف كمية الثوم المفروم في مقلاة مع زيت الزيتون على حرارة مرتقعة حتي تظهر الرائحة ويذبل البصل.
-        يضاف اللحم المفروم ثم تخفض الحرارة إلى المتوسط ونقلب باستمرار حتي ينضج اللحم. يرش ملح وفلفل حسب الرغبة.
-        في حلة, يشوح البصل الأخضر مع الكمية المتبقية من الثوم ومكعبات البطاطس في زيت زيتون. يتم التقليب حتي لا تلتصق الخضروات بالقاع. مفيش مشكلة لو الخضار اتحمرت شوية انا عن نفسي بفضلها كدة, بس اوعووا تتحرق. 
-        يتم إضافة البروكولي ووتشوح الشجيرات وتقلب مع الخضورات حتي تكتسب اللون الذهبي من كافة الجوانب. يضاف ربع كوب ماء ويفتت مكعب المرقة (إن تم استعماله) في الخليط.
-        تقلب الخضروات جيدا وتغطي ل 5 إلى 7 دقائق.
-        يفتح الغطاء ويضاف نصف لتر من الماء المغلي وورقة اللورا ثم يقلب الخليط ويغطي وبترك لمدة ربع ساعة أخري.
-        عندما تبدأ الشوربة في الغليان وتكوين الفقاقيع ترفع من على النار حتي بتم ضربها. تزال ورقة اللورا بالملعقة قبل الضرب.
-        تضرب الشوربة بالخلاط اليدوي او تصب في خلاط يتحمل درجة الحرارة العالية حتي تتجانس وتصبح كريمية وبدون اى كتل.
-        تعاد إلى الحلة وتطهي على درجة حرارة عالية ويضبط الفوام حسب الرغبة بمزيد من الماء.
-         يضاف البقدونس والعصاج (خليط اللحم) وتقلب وتغطي لمدة 5 دقائق.
-        ترفع من على النار ويضاف الملح والفلفل حسب الرغبة.
-        تقدم مع اى خبز محمص او قطع الصان بايتس بأي نكهة وتزين بزيت الزيتون وبألف هنا وصحة.


0 comments:

Post a Comment